Spel och sällskapsspel

Spel och sällskapsspel är en form av umgänge som länge varit populärt och är ett bra sätt att samla familjen. Ser man till sällskapsspel så sitter man oftast till bords och spelar ett spel på en spelplan med tärningar, pjäser och låtsaspengar. Det finns en rad olika sorters sällskapsspel idag och till och med mer fysiska sådana som till exempel twister och liknande. Målet med sällskapsspelet är dock att samla familjen eller vännerna och umgås och ha roligt.

I sällskapsspelsfamiljen brukar man räkna in kortspel som inte spelas för pengar, brädspel, rollspel, frågespel, konfliktspel, tärningspel och även figurspel. Det finns spel som liknar mer sportande där man testas fysiskt och reaktionen samt precisionen.

När det kommer till spel så kan man spela med familjen och vännerna men också ensam. Här finner man till exempel hasardspel så som det finns på casinoroom till exempel, eller varför inte poker och övriga kortspel. Till spel räknas också datorspel och liknande.

Dessutom kan sällskapsspel lätta upp stämningen på en fest eller liknande, eller en riktigt bra isbrytare till de stela tillfällena. Frågesporter eller mordgåtor är alltid något som funkar eller ett riktigt bra klassiskt brädspel. Några av de spel vi har som vi med varm hand rekommenderar är Trivial Pursuit, Jakten på den försvunna diamanten, Scotland Yard, Travspelet, Jumbo Jet, Monopol så klart, Tjuv och polis bara för att nämna några.

Sedan har vi en rad lite mer fysiska spel som till exempel twister eller varför inte ett klassiskt spel som bordshockey eller bordsfotboll. Kanske biljard eller bordtennis är era favoriter, i så fall inga problem, vi har det med.

Sen har vi givetvis klassiska och nya spel som Playstation 1, 2, 3 och 4, Xbox av olika varianter och även Nintendos enheter och självklart finner du en rad olika speltitlar till dessa enheter, både gamla och nya.